Popular sailing packages for groups and families

Huur een traditionele Wad- en Sontvaarder

Een wad- en sontvaarder is een type binnenschip. De term sontvaart heeft vrijwel uitsluitend betrekking op de scheepvaart tussen Nederland via het Noord-Oostzeekanaal naar de Zweedse zuidkust.

Als opvolger van de Groninger tjalk en de schoener, waren de robuuste wad- en sontvaarders dan ook bestemd voor de vaart richting de Oostzee.

De meeste schepen liepen destijds van stapel van de Groninger werven langs het Winschoterdiep. Deze kustzeilers zijn een bredere versie van het luxemotorschip en hebben een wat grotere holte. Speciaal ontworpen om in niet al te diep water te kunnen zeilen, voeren ze zo dicht mogelijk onder de kust naar hun eindbestemming. Bij de bouw van dit soort schepen is daarom rekening gehouden met een zwaardere constructie, omdat een zekere zeewaardigheid was vereist.

Wad- en sontvaarders worden vandaag de dag niet meer gebouwd. De capaciteit van deze schepen is voor de huidige economie te klein en dus te duur om in te zetten voor transport. Wel worden ze tegenwoordig gebruikt in de binnenvaart, vaak zijn er dan aanpassingen in lengte gemaakt.

Maak uw keuze uit vele soorten zeilschepen

De traditionele schepen van Rederij Vooruit nemen u graag mee op een prachtige zeiltocht of zeilvakantie over de Waddenzee of het IJsselmeer. Een bezoek aan de Waddeneilanden mag daarbij natuurlijk niet ontbreken!

U kunt ervoor kiezen een geheel schip te huren of een zeilarrangement te boeken. Voor zowel groepen als de individuele zeilliefhebber hebben wij een aantal mooie zeilarrangementen samengesteld.

Ga bijvoorbeeld naar Here Comes The Summer op Vlieland, stap aan boord voor een uniek bedrijfsuitje of organiseer een onvergetelijk vrijgezellenfeest op het water.

Meer informatie

Ook een zeiltocht maken op een authentieke wad- en sontvaarder? Neemt u voor meer informatie dan gerust contact met ons op.

Contact

Would you like to go sailing, but still have any questions?
Simply contact us for more information.